banner sc2 crop animate

btn kata aluanbtn organisasibtn pensyarahbtn silibusbtn aktivitibtn galeri

SEKAPUR SIRIH

 

Syuhaila

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selamat datang ke Unit Sains Komputer, Kolej Matrikulasi Perlis

Unit Sains Komputer merupakan unit di bawah Jabatan Matematik. Terdapat seramai 6 orang pensyarah di bawah unit ini.

Pelajar-pelajar aliran sains yang mengikuti Modul 2 dan Modul 3 dalam Program Matrikulasi perlu mengambil mata pelajaran Sains Komputer. Mata pelajaran Sains Komputer merupakan mata pelajaran teras. Pelajar akan didedahkan dengan menyeluruh ilmu di dalam bidang ini seperti Sistem Komputer, Pangkalan data, Multimedia, Pengaturcaraan dan lain-lain lagi. Ilmu yang didapati diharap akan dapat menjadikan pelajar-pelajar mampu berdaya saing di dalam bidang Pengkomputeran dan ICT kelak.

Setinggi penghargaan juga kepada pensyarah-pensyarah Unit Sains Komputer terhadap usaha bersama dalam menjadikan unit ini sebuah unit yang mantap. Kecemerlangan adalah matlamat utama. Ia bukan sahaja akan dapat dihayati oleh pensyarah-pensyarah, malahan seluruh warga Kolej Matrikulasi Perlis.

Akhir kata, kerjasama di antara ahli unit akan dapat diteruskan demi mencapai cita-cita untuk melahirkan pelajar-pelajar yang hebat dalam bidang pengkomputeran , cemerlang penguasaan akademinknya serta terdidik dari segi akhlaknya.

Sekian, Terima Kasih

 

 

Syuhaila Binti Adnan

Ketua Unit Sains Komputer

Pusat Informasi Pelajar

Alumni KMP

Takwim

Takwim 2024 KMP

 
 
 
 
 
 
 
 

Jawatankuasa

Dasar Keselamatan ICT

Pelawat

Today513
Yesterday359
This week1943
This month11058
Total849489

Scroll to top